I. Uluslararası Tasavvuf Araştırmaları Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu Bildiri KitabıI. Uluslararası Tasavvuf Araştırmaları Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu; Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü lisansüstü öğrencileri tarafından, Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü ve Kerim Vakfı’nın destek..
Eğitim tüm bireylerin sahip olduğu kazanılmış bir haktır. Birey doğduğu gün bu hak kendisine tanınmış olmaktadır. Birey hangi durumda olursa olsun kendi durumuna uygun bir eğitim programı uygulayabilmelidir. Kaynaştırma eğitimine bu tarafından bakıldığında özel eğitim; ” Ortalama öğrenci özellikleri..
Bu çalışmada iki ülkenin dış politikalarının imkân ve zorlukları, benzerlik ve farklılıkları Kazakistan özelinde tahlil edilmektedir. Neoklasik realizm yaklaşımıyla değerlendirilen Türkiye ve Çin’in Kazakistan dış politikaları hem söz konusu devletlerin dış politikalarının anlamlandırılması hem de K..
• Kavramlar • TMK’nın Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanun • Aile Mahkemelerinin Kuruluş, Görev ve Yargılama Usullerine Dair Kanun • Çocuk Koruma Kanunu • Tapu KanunuÜrün Adı: Türk Medeni Kanunu - Ağustos 2024Ürün Markası: Lisinya..
İnsan başkalarının ihtiyaçlarını ve çıkarlarını kendilerininkinin önüne koyabilir mi? Elinden gelen "en fazla" iyiliği yapmak, fedakarlığı da beraberinde mi getirmek zorunda? Başkaları için yaptığımız iyiliklerden duyduğumuz memnuniyet bu iyilikleri daha az ahlaki kılar mı? Peter Singer, felsefe tar..
“Beynimizi korumak için atacağımız küçücük adımlar, özellikle erken yaşta bunları alışkanlık haline getirir ve sürdürürsek bizi nörodejenerasyondan koruyabilir. Hepimiz, demansa yakalanma riskimizi azaltmak ve bu hastalığa yakalanmış olanların hayatını kolaylaştırmak için daha fazlasını yapabiliriz...
Dr. Kadir Taşpınar tarafından kale alınan "Kıraat İhtilaflarının Tefsire Yansıması Ebüssuûd Örneği” adlı çalışmada, giriş ve üç bölümden oluşmakta. Giriş bölümünde çalışmanın konusu, önemi ve amacı üzerinde durulmuş ve konuyla ilgili yapılan çalışmalar tanıtılıyor. Birinci bölümde, müellifin hayatı,..
Gelecekte ne yiyeceğiz? O gıdayı nasıl üreteceğiz? 10 milyar insanı besleyecek gıda artışını, ekolojik, toplumsal, ekonomik ve ahlaki açılardan sürdürülebilir biçimde sağlayabilecek miyiz?Belirsiz Hasat'ın yazarı üç gıda akademisyeni bu sorulara yanıt ararken, gelecekteki olası krizlerle baş etmek i..
Doğal bir çevrede yaşadığımız söylenebilir mi? Muhtemelen çoğu kişinin bu soruya cevabı hayır olacaktır. Peki, çevremizi ne zaman dönüştürmeye ve değiştirmeye başladık? Hayvanları evcilleştirip ihtiyaçlarımızı karşılayacakları hale getirdik. DNA'larını da değiştirdik. Kurtlar köpeğe dönüşüp avlanmam..
Arı ve bal, dini sanatın tarihi boyunca tanrı ve tanrıçalarla ikonografik bir ilişki içinde olmuştur. Balı keşfeden nymphe Melissa, Bebek Zeus’u beslemiş; Musalar arı şekline girerek Atinalıları İonia’ya getirmişlerdir. Ephesos kent sikkeleri arı imgeleriyle basılmıştır. Ephesos Artemision rahibeler..