“Veba tarihi kitapları bize salgınların ortaya çıkmasında ve onlara verilen tepkilerde kültürlerin ve kurumların, bağlamların ve etkenlerin önemini anlatır. İnsanların düşünce ve yaşam tarzlarının, ulaşabildikleri bilgi türlerinin ve benimsedikleri davranış biçimlerinin (kaçmak, mücadele etmek ya da..
Bilim elçisi Takımyıldız ekibi bize yepyeni keşif alanları sunmaya devam ediyor. Henüz tanışmadıysanız biraz yaklaşmaya ne dersiniz? Hayatımızın her köşesinde gülümseyerek karşımıza çıkan matematik, şimdi de sayısız renk ve desenle buluşmuş, bir kitabın sayfalarında bulunmayı bekliyor. Nasıl mı? “Ma..
Beyin Nasıl Çalışır?Harvardlı Nörobilimci Dowling, beynin yapısını, nasıl iş gördüğünü, bilgiyi nasıl depoladığını ve nasıl arızalandığını derli toplu olarak ortaya koyuyor. Harvard’da “Muhteşem Beyin” seminerleriyle ilk sınıf öğrencilerine beyni öğreten Dowling temel konulara, işleyişe ve beyin kon..
Atacağınız her küçük adım, büyük bir başarının anahtarı olacaktır.Milyonerlerin Başarı Alışkanlıkları tek bir amaç göz önünde bulundurularak tasarlanmış bir kitaptır: Uygulaması kolay “başarı alışkanlıklarını” günlük rutininize dahil ederek sizi hayatta bulunduğunuz yerden, olmak istediğiniz yere gö..
1941’de adım attığı Türk Dil Kurumu’na otuz yıldan daha uzun bir süre, yönetim kurulu başkanlığı da dahil olmak üzere önemli hizmetler sunmuş olan Ömer Asım Aksoy, ömrünü Türkçenin gelişmesine ve Dil Devrimi’nin sağlamlaşmasına adamış bir fikir insanıdır. Dil Gerçeği ise Aksoy’un, “Dilini yitiren ul..
Arka kapağı çevirdiğinize ya da internette bu cümleyi okumaya başladığınıza göre kitap ilginizi çekti ve karar aşamasındasınız. Instagram’ın en büyük bilim hesaplarından olan Bilimin Ucunda içeriklerini beğeniyorsanız muhtemelen kitabı sepete eklediniz bile! Aşağıdaki paragraflar Bilimin Ucunda üslu..
Sürücüsüz araçlar sokaklarda dolaşıyor, bir algoritma size film önerileri sunuyor, IBM’in Watson’ı, Jeopardy!’de çaresiz kalan insan beynine karşı zafer kazanıyor, bilgisayar programları Atari oyunları oynamak üzere eğitilebiliyor... Peki ama tüm bunlar nasıl oluyor? Bu kitap günümüz makinelerini b..
Einstein’ın beyninin çalınmasından XIV. Louis’in kalbinin korkunç sonuna kadar, ünlü kişilerin vücut parçalarına neler olduğunu bilmek ister misiniz? Ceset hırsızları, çalınan organlar, tuhaf gelenekler, vampirler ve çok daha fazlası… Bu kitapta, modern tıbbın karanlık tarihi mizah ile harmanlanıyor..
Çocukları Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı olabilsin diye tüm zorlukları göze alıp doğum için binlerce kilometre öteye, ABD’ye giden anne adayları bize neler söylüyor? Amerikan rüyasının peşinde Amerika’ya yerleşen biri neden oradaki kariyerini bırakıp Türkiye’ye döner? Amerikan pasaportu taşıy..
İş dünyasının ve yaratıcılığın geleceği hızla değişiyor. Michael Filimowicz’in bu eseri, teknolojinin yaratıcı süreçleri nasıl yeniden şekillendirdiğini gözler önüne seriyor. Yapay zeka ve algoritmaların sanattan medyaya, tasarımdan eğitime kadar pek çok alandaki etkisini ele alan bu kitap, hem günü..
David Starr Jordan, kendisini doğaya keşfetmeye adamış bir taksonomistti. Yıllar içinde, insanlığın bildiği tüm balık türlerinin beşte birini keşfetmesiyle anılır olacaktı. Ama o evrenin sırlarını açığa çıkardıkça, evren de onu engellemeye daha kararlı hale geliyordu. Düşen yıldırımlar, çıkan yangın..
Çevrimiçi etkileşime girdikçe yeni bilgi türleri ve topluluklar yaratıyoruz. Bu topluluklar nasıl oluşuyor? Bilgi kaynağı olarak onlara güvenip güvenemeyeceğimizi nasıl bilebiliriz? Başka bir deyişle, Wikipedia’ya inanmalı mıyız? Bu kitap, topluluğun ve bilginin tanımını, internetin yeni topluluk tü..