"Küçüklügümüzde radyoda "Kirk Ambar" diye bir program vardi. Malummatfürus meshedi bilgilerini paylasir, bizi bilmedigimiz dünyalara götürür, bilgilerimizi arttirirdi. Ali Persembe de aklimiza gelmeyecek kisileri, olaylari, tarihleri ve mekânlari birbirine baglayarak bizi zamanin ve ülkelerin/sehirl..
Elinizdeki kitap, hayatın her aşamasında, siyasette, günlük hayatta, ticarette, akademik ve entelektüel ortamda erdemin kaybının nelere yol açtığına dikkat çekiyor. Herkeste bir yitiklik duygusu var ama bu yitiğin ne olduğu hususunda tam bir farkındalık yok. Bir arada yaşıyoruz, birbirimize muhtacız..
Ismet Özel'in "Ve'l-Asr" ve "Neyi Kaybettigini Hatirla" kitaplari birlikte TIYO'nun 15. Kitabi olarak "Ve'l-Asr" adi ile nesroldu. Kitabin arka kapaginda su satirlar yazmakta:"Nankör ve müstagni insanin bilmedikleri yaninda bildikleri de var. O neyi, nerede ve nasil yapacagini bilir. Ama yaptiklari..
Dünün Dünyası, Viyanalı yazar Stefan Zweig'ın Avrupa'ya vedasıdır. Bütün değerleri ve idealleriyle Avrupa'nın çöküşüne tanıklık eden bir Avrupalının, Stefan Zweig'ın anıları canlanır Dünün Dünyası'nda. Avrupa toplumlarının güvenli burjuva dünyasından savaşa, faşizme ve sürgün yaşamlara savrulan bir ..
“TÜRK OLAMADIYSAN OLDUN AMERIKALI” Ismet Özel’in Türkiye’de her sey olup bittikten sonra Müslümanlarin tekrar toparlanabilmesi için suanda edinecekleri istikameti nasil tayin etmeleri gerektigini izah ettigi yazilarindan mütesekkildir. “Türk Olamadiysan Oldun Amerikali” evvelce nesrolmus “Desem Öldü..
Bu kitap önce “Yersiz Cümleler” adıyla tasarlandı. Niyetim sağda solda kalmış ve hiç yayınlanmamış onca cümleyi bir araya getirmek, bir bakıma onlardan kurtulmaktı.Fakat cümle bu. Bir kez kapısından girince gazete ve dergilerde kalmış yazıları da taradım. Derken hızımı alamadım, bütün kitaplarımı ok..
Lidya gözlerini açtı. Bir ses işitmişti. Karanlıkta el yordamıyla abajura uzandı ve ışığı yaktı. Yatak odasının bir köşesinde, yeşil sarmaşıklı duvar kâğıtlarının önünde iri ve korkunç bir adam duruyordu. Çığlık atmaya yeltendi ama sesi çıkmadı. Ellerini boğazına götürüp ağzını daha da açtı. Sanki b..
“Kadın doğulmaz, kadın olunur”. Bu meşhur cümle, 1949 tarihli İkinci Cinsiyet’in odak noktasını oluşturur. Simone de Beauvoir böylece cinsiyet meselesini doğanın alanından çıkarıp kültürün ve tarihin alanına yerleştirirken, bir anlamda toplumsal cinsiyet tartışmasını da erkenden başlatmış olur. Bunu..
Eduardo Galeano insan onurunun, erdemliliğin, adalet duygusunun ve toplumsal belleğin yağma, talan, çıkar ilişkileri ve emperyal politikalarla alaşağı edildiği günümüzün “tepetaklak” dünyasında ayakta durmamız için kılavuzluk etmeyi sürdürüyor.Yeni dünyayı saran belleksizleşme sendromuna keskin kale..
Waldo Sen Neden Burada Degilsin kitabi, devami olan Henry Sen Neden Buradasin 1 ve Henry Sen Neden Buradasin 2 kitaplari ile birarada nesroldu."Kim oldugumuz sorusuna cevap ararken, aklimiz hep, kim olacagimiz sorusuyla karisiyor. Kim olacagimizi düsündügümüzde ise kim olmak istedigimiz sorusu pesim..
“Şems Manofa: Şam’da Saida el Muaddemiye’de oturuyorduk. Savaş bize doğru gelince başka yerlere doğru uzaklaştık. Babamın arabası vardı, binip gittik. Büyükannem de vardı. Bir geçiş noktasında, kimlik gibi bir belge sordular. Güvenlikçi geçişe izin vermedi, az bir süre sonra babam kayboldu. Şehit ed..