Mimar Sinan ile bir çocuk arasında geçtiği rivayet edilen eğri minare hikâyesinde anlatıldığı gibi zihinlerdeki eğriliği düzeltmek gerek belki de her şeyden önce. Mehmet Özger, bu kitapta insana ve hayata dair zihinlerde kalıplaşmış pek çok yanılgıya dikkat çekerken dile getirdiği sorunları yanıtsız..
Stefan Zweig, Nazi Almanyası'nda kitaplarının yakılmasının ardından, hümanist düşünür Erasmus'la başladığı içsel yolculuğuna yine bir hümanistle, Montaigne'le noktayı koyar. Montaigne, yazarın 1942'de hayatına son vermeyi seçmesiyle yarım kalan son eserlerinden biridir. Avrupa'yı Avrupa yapan filozo..
Yalnızlar Koridoru usta yazar Sadık Yalsızuçanlar'ın kitap eleştirilerinin yer aldığı bir kitap. Çeşitli zamanlarda kaleme aldığı bu yazılar ilk defa bir kitap bütünlüğüne kavuşuyor.Ürün Adı: Yalnızlar KoridoruÜrün Markası: Lisinya..
Şair, öykücü ve oyun yazarı Sabahattin Kudret Aksal, yayımlanan ilk şiir ve öyküsünden, oynanan ilk oyunundan ölümüne dek, şiir, tiyatro ve edebiyat üzerine düşünmeyi ve yazmayı da sürdürdü. Şiirlerindeki, oyun ve öykülerindeki gibi denemelerinde de, yalın ve aydınlıktı. Yazılarında, felsefeci yanın..
II. Mahmut’un tahtta oturdugu 1823 yilinda, Istanbul Limani’na yanasan bir gemiden indirilen yükler arasinda, bir de zürafa vardir. Misir Valisi Mehmet Ali Pasa’nin padisaha armagan olarak gönderdigi zürafa, kendisini ilk kez gören Istanbullular’in saskin bakislari arasinda Çinili Kösk Meydani’na ge..
Cahit Zarifoğlu’nun daha önce kitaplaştırılmamış yazılarının yer aldığı bu eser, onun ilk gençlik yıllarında, henüz on yedi, on sekiz yaşlarında Demokrasiye Hizmet, Gençlik ve Engizek gibi mahalli gazetelerde heyecanla yazdığı yazıların bir araya getirilmesiyle ortaya çıkıyor.Genç şair, okurlarını M..
Bugün lal bir gül goncası gördümhayret hangi arada yetiştin de çıktın insan içine,ne vakit?Demirden parmaklık vardı önünde,kırmaya niyetli gövdesini dayamış kanatıyordu hürriyet pahasına.Yaprağındaki gayretkeş karıncanınkendinden büyük umudundan güç alıyordu besbelli.Evet umut çiseliyordu bugün,karb..
Montaigne’nin "Denemeleri" genis bir öz anlatimdir aslinda. Kendi türünde yazilmis essiz bir yapittir. Montaigne zamanin akis çizgisini izlemez, hangi olgunun hangisinden geldigini söylemez, kendisini zamansiz bir çerçeve içinde ortaya sermektedir amaci. Montaigne zoru dener ve bölük pörçük alintila..
İnsanların çoğu aşırı bencil değildir. Yaklaşık otuz yaşından sonra bireysel hırslarından vazgeçip –hatta çoğu durumda neredeyse birey olduklarını unutup– temelde başkaları için yaşamaya başlar, hayatın yükünün altında ezilirler. Ama sonuna kadar kendi hayatını yaşamayı kafaya koymuş yetenekli, inat..
Dillerin Kökeni Üzerine Deneme, Aydınlanma düşüncesinin en önemli figürlerinden Rousseau’nun dilin doğuşu ve gelişimini ele aldığı, dil ve iletişim kavramları üzerine temel ve ölümsüz bir inceleme. Sesler nasıl dile dönüşür? Neden konuşmaya ihtiyaç duyarız? İnsan nasıl toplumlaşmıştır ve dil bu deği..
Finlandiya'daki modernleşme hareketinin fişeğini ateşleyen Snellman'ın ve bir avuç yurtsever aydının özverisini, azmini ve idealist bakış açısını topluma akıcı bir dille aktaran Petrov, ahlaki çürümüşlüğü, ataleti, eğitimsizliği ve askerileşmiş yapıyı eleştirmekle kalmaz, çeşitli örnekler üzerinden ..