Bu kitap ben okuduğum Kur'anı anlamak istiyorum diyenler için hazırlanmıştır. Kur'anın ilk muhatapları Araplardır ve bundan dolayı Arapça olarak gönderilmiştir. Ama aslında bütün insanlar onun muhatabıdır. Ana dili Arapça olmayanlar, onu kendi dillerine yansıtan meâl ve tefsirlerle anlamaya çalışırl..
Oleg Grabar, I?slam Sanatı Çalışmalarının İnşası başlıklı dört ciltlik eseriyle I?slam sanatına yoğunlaşmaktadır.Bu alan hakkındaki bilgimizi, I?slam kültürü¨ ve tarihi ile bu¨tu¨nles¸tirmekte; okura geniş¸ bir perspektif sunmaktadır. Sanat teorilerinin ve Batı sanatına ait unsurların da göz ardı ed..
Küresel bir köye dönüşmüş günümüz dünyasında cereyan eden sosyal, siyasî ve dinî hadiselerin özünü anlayabilmek için, çeşitli içtihad farklarıyla ya da toplumsal eğilimler neticesinde ortaya çıkmış fırkaları ele alırken günümüze kadar çeşitli değişikliklere uğrayarak gelen alt grupları da inceleyen ..
İndirilmiş olduğu orijinal halini koruduğuna iman etmiş olduğum Kur’an’da bir konu, herhangi bir bilim kitabında olduğu gibi sıra ile ve insan mantığı ile anlatılmaz. Bilgi ya tek bir ayette veya bir surenin birkaç ayetinde veya kitabın farklı sure ve ayetlerinde bilgi kırpıntıları şeklinde verilmiş..
Niyâzî-i Mısrî Hazretleri’nin melâmîliği ilm-i ledün sâhibi oluşundan [bir di¬ğer adı da, ilm-i hikmet, ilm-i tevhîd, vahdet-i vücûd ki tasavvuf bu ilimlerin genel adıdır] gelmektedir. O, devrinde bu hakîkat ilimlerinde en önde olan¬dır. Tevhîd, Niyâzî-i Mısrî’den tüm açıklığıyla ortaya konmuş ve âl..
“Benim mensubu olduğum bir ilim, kültür ve medeniyet dünyası var. Bizler, köksüz ve sahipsiz değiliz. Çok derinlere inen sağlam bir medeniyete beşiklik etmişiz. Fakat yüzyıllardır bu medeniyetin görmezden gelindiğini, hakkının yenildiğini, tahkir edilip bütün yaptıklarının da elinden alındığını ve o..
Arap tarihinin bir devresi geldi ki (Emevi halifeleri zamanında) gayr-ı Arap kavimler İslamiyet’e samimi surette itikat ettikleri halde hâlis Araplardan terekküb eden {oluşan} sınıf-ı müdîr hemen hiç inanmıyordu. İslamiyet’i bir vasıta ve sebeb-i hükümet olarak isti’mâl ediyordu. Kendi müdafaa ettiğ..
Mecmu’atü’l-ahzab; Nakşibendi ve Halidi şeyhlerinden meşhur alim ve mutasavvıf Ahmed b. Mustafa b. Abdurrahman Ziyaeddin Gümüşhanevi’nin en büyük dua kitabıdır.Mecmu’atü’l-ahzab, tarikatların meşayih ve kollarının kurucuları tarafından vird olarak telkin edilen ve belirli durumlarda adabına göre oku..