Büyük ilgi gören kitabi Incognito ile nörobilimi genis kitlelerle bulusturan David Eagleman, bizi içimizdeki kozmosa dogru hizli ve nefes kesici bir yolculuga çikariyor: Gerçek nedir? "Sen" kimsin? Nasil karar veriyorsun? Beynin neden baskalarina ihtiyaç duyuyor? Teknoloji "insan olmak"in anlamini d..
John Emsley Cinayet Molekülleri’nde, ünlü cinayetleri yepyeni bir bakış açısıyla ele alıyor. Zehirler ve zehirleme vakaları üzerine yazılan çoğu kitabın aksine suçu, zehrin kendi bakış açısıyla analiz eden Cinayet Molekülleri; cinayetlerin veya cinayet teşebbüslerinin nasıl işlendiğine ve nihayetind..
Bu Kitap, Insanı Kendine Çeken Bir Ziyafetten Farksız.New Scientist Çok Güçlü Bİr Eser matematik Kamplarını Unutun, Bir Bilim Insanının Kariyeri Bir Televizyon Dizisi Ya Da James Bond Filmiyle De Başlayabilir. meraklı Zihinler eğlenceli Hikâyelerle DoluPopular Science dünyanin En Büyük Bİlİm İnsanl..
“Bugün ölmekte olan insan kavramı değil, tabiattan ve kendi doğasından kopartılmış, yalıtılmış bir insan kavramıdır; son bulması gereken şey, kendi akılcılığının şatafatlı imgesine hayran kalan insanın kendini putlaştırmasıdır.”Farklı akademik disiplinlerin kesişme alanlarında çalışan, hatta aradaki..
Descartes’ın, çok iyi bilinen “Düşünüyorum, öyleyse varım” söylemini dile getirdiği yüzyıldan bu yana bilim, bireyin gerçek varlığının kaynağı olarak duyguları çoğunlukla göz ardı etmiştir. Modern sinirbilimi bile yakın bir zamana kadar duygular yerine beyin fonksiyonlarının bilişsel tarafına odakla..
Paralel Evrenler, Zaman Bükülmeleri Ve 10. Boyutta Bilimsel Bir MaceraMichio Kaku, Hiperuzay’da okura 10. Boyutta bilimsel bir arayış yolculuğu vadediyor ve hepimize evrene bakışımızı tamamen değiştiren bu¨yu¨leyici bir panorama sunuyor. Geçmişi değiştirmek mu¨mku¨n mu¨? Paralel evrenlere geçitler v..
“Dünya, insan olma sanatının icra sahnesidir.”-Maia Ece Ergönençİnsanın âlemlerdeki yeri, bir şeyleri istemek ve arzulamaktan çok daha büyüktür. Bu kitapta yazılan hayal ilmi de isteklerin ya da arzuların gerçeğe dönüşmesi ile ilgili değildir. Çok daha yüksek bir plana ışık tutmaktadır. Hayal ilmi, ..
Kim demiş bilim tarihi sıkıcıdır diye!İngiliz fizik profesörü John Lenihan bu kitabında, bilim coşkusunu okurla paylaşıyor.• Radyasyon ayaklarımızı büyütür mü?• Neden döşemenin içinden aşağı düşmüyoruz?• Uçmak için kuşları taklit etmek ne kadar mantıklıydı?• Edison’un bulmadığına pişman olduğu şey n..
DR. ALAN STERN: NASA’nın Plüton sistemi ve Kuiper Kuşağı araştırmalarına öncülük eden New Horizons misyonunun sorumlu araştırmacısıdır. Gezegenbilimci, uzay programı yöneticisi, havacılık danışmanı ve yazar olarak, iki düzineden fazla bilimsel uzay misyonuna katılmış ve çeşitli Amerikan uzay araştır..
“On dokuzuncu yüzyılın sonlarında kimi bilimciler fizik alanında yapılabilecek önemli hiçbir buluş kalmadığına inanıyordu. Ne var ki, yirminci yüzyılda kuantum kuramı ve görelilik kuramının doğuşuna tanıklık edildi. Modern fizik, klasik fiziğin içinden çıkmış olsa da öylesine eksiksiz ve kapsamlı bi..
Elma Yayınevi, Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal’ın yeni kitabı “Çocuğumun Beyninde Neler Oluyor?” adlı eseriyle buluşuyor okurlarıyla. “Çocuğumuzun beyninin içini görebilseydik ne olurdu acaba?” sorusunun cevabını merak ediyorsanız bu kitap tam size göre. Yazarın bilimsel gerçeklerin ışığında yazdıklar..
Yazar ve gezgin Tristan Gooley, doğada, açık arazilerde dolaşırken, ipuçları ile dolu doğal bir dünyanın farkına varır. Ağacın kökleri güneşin yönünü belirtir. Büyükayı, zamanı anlatır. Yanınızdan geçen kelebek hava için bir ipucudur. Bir kumul, hakim rüzgârı ortaya çıkartır. Tarçın kokusu rakımdan ..