BİR GENÇ KIZIN ERGENLİK DÖNEMİNDEKİ DUYGUSAL ZORLUKLARLA BAŞA ÇIKMA REHBERİBüyümek, birden fazla değişikliğin aynı anda yaşanması anlamına gelir. Ergenlik döneminde yaşanan bu değişiklikler zaman zaman bunaltıcı olabilir. Duygularını Kutla, 9-12 yaş aralığındaki genç kızların kendilerini daha iyi an..
HAVACILIK TARİHİNİN DERİN KORİDORLARINDA İZ SÜRMEK, BAŞKA PEK ÇOK ŞEYİ MERAK ETMEYİ GEREKTİRİR.Havacılık tarihi, yalnızca havacılıkla ilgili bir tarih yazımı değildir. Mühendislik gelişmelerinden siyasi tarihe, askeri tarihten coğrafyaya kadar birçok alanı etkilemiş ve dünya tarihini ilk bakışta anl..
Yapay zekânın hızlı gelişimi, kuantum bilgisayarları ve çalışma alanının otomasyonu geleceğimiz ve yaşam modellerimiz u¨zerinde bu¨yu¨k bir etkiye sahip olacak. Algoritmalar otorite olacak vekaçınılmaz olarak insanlarla rekabet edecek. Fakat şimdilik biz insanlar çevreyi, ekonomiyi ve gerçekliği kon..
II. Dünya Savaşı’nın sona ermesiyle birlikte, insanlık tarihi büyük bir yüzleşme yaşadı. Nürnberg Mahkemeleri, sadece savaş suçlularının yargılandığı bir duruşma olmanın ötesinde, adaletin ve insanlık onurunun yeniden inşa edilmeye çalışıldığı bir dönemin simgesi oldu. Peki, bu sarsıcı süreç Türkiye..
Küresel bir tek dünya devleti sapkınlığına sürüklenen insanoğlu, hiç şüphesiz bu dönüşümün sancılarıyla boğuşurken, travmatik anıları geleceğe ayarlanmış saatli bir bomba gibi farkında olmadan genlerine kazıyor. Bu nedenle bu kitabı “geleceğin geçmiş travmaları” olarak yorumlamak çok daha sağlıklı b..
Günümüzde devletlerin ölçüm birimi ve ödeme aracı olarak kullanılacak parayı sağlaması bir çeşit “dogma” olarak kabul görmektedir. Buna karşın gittikçe yaygınlaşan kripto paralar, devletlerin para arzındaki tekeli hakkında çeşitli tartışmalara yol açmaktadır. Kripto paraların ortaya çıkışından yakla..
Hastalıkların Duygusal SebepleriKüresel çağın olumsuzlukları bütün duygusal meselelerin içerisine sızarak bazen direkt bazen de dolaylı yoldan insanları hasta ediyor. Bu yüzden son doğal insan nesli boğuştuğu esas düşmanın ne kadar öldürücü olduğunu gözden kaçırıyor. Doğal hayatın içerisinde kendini..
Yapay zekâ çağında, insanlık tarihi ya bizim kontrolümüzde devam edecek ya da gelişkin yapay zekâ teknolojileriyle sürüklenecek. Tercih yine bizde, insanın kendisinde…İnsanlık olarak keskin bir yapay zekâ virajındayız. Bu, daha önceki hiçbir teknolojik kırılmaya benzemiyor. Bu virajı nasıl alacağımı..
Çocuğunuzu kucağınıza aldığınız ilk anı hatırlıyor musunuz? Yavrumuza zarar gelmesin diye ona bütün merhametimizle sarılıyoruz. Onu kendimizden bile sakınıyoruz. Geceler boyu ayakta kalmaya, çocuğumuzun zamansız ağlama krizlerine sabrediyoruz. Uykusuz kalıyoruz, yorgun oluyoruz, yemek bile yiyecek v..
BİZDEN FARKLI OLANI TANIMAK CESARET İSTER!Bu kitap zihinsel/gelişimsel yetersizlikte zorlayıcı davranışlar ile otistik bireyler hakkında erişilebilir, gerçekçi, pratik bilgiler veren eşsiz bir rehber! Aynı zamanda, zorlayıcı davranışın anlamı, bunları ele alış şeklimiz ve verdiğimiz karşılıklar üzer..
Liderlik için güç mü, cesaret mi yoksa zekâ mı gerekli sorusuna cevap arayan Korkunç Gıcık Üçüncü Hıçkırık, esprili anlatım dili sayesinde çocukları hem eğlendirecek hem de onlara okumayı sevdirecek. Arkadaşlık, başarılı olma ve dayanışma üzerine eğlenceli bir başlangıç olan, dizinin ilk kitabı Ejde..
Biz yetişkinler, her alanda iyi olamayacağımızı biliriz. Ne var ki her konuda iyi olmaları konusunda çocuklarımıza muazzam bir baskı uygularız. Yetişkinler olarak bizim görevimiz; matematik, okuma yazma, konuşma, heceleme, ezber, anlama, problem çözme gibi konularda çocukların öğrenme potansiyelini ..