Çalışma hayatı insanın gelişme, değişim ve dönüşüm evrelerinin önemli bir bölümünde etkin rol oynar. İnsanın, hayatının büyük bir kısmını çalışma ortamında geçirdiğini düşündüğümüzde düşünce dünyasından tutun da kişiliğine varıncaya dek kendisini şekillendirenin bulunduğu çalışma koşulları olduğunu ..
Hırslısınız. Risk almaktan korkmuyorsunuz. Sosyal bir değişim yaratmak istiyorsunuz. Meslektaşlarınız arkalarında bir dizi başarısız şirket bırakmışken siz daha geniş kapsamlı, hatta küresel etkiye sahip olabilecek bir şirkette köklü bir değişim başlatmak istiyorsunuz. Ancak yetenekli, sosyal hayatı..
Kişiler ve kuruluşlar hakkında kabul edilmiş varsayımlara bağlı kalan birçok işletme, insan potansiyelini boşa harcar. Bu eserde Robert Quinn, geleneklere nasıl meydan okunacağını ve bu şekilde insanların kendilerini nasıl daha iyi hissedebileceklerini ortaya koyuyor. Sorun şu ki birçok lider, kurul..
Bütün insanlığın birlikte inşa ettiği insanlık medeniyetinin temelleri sarsılıyor.Küreselleşme, beraberinde muazzam bir tüketim getirdi. Sokağımızdaki pazar artık küresel tedarik zincirine ve onun dinamiklerine bağımlı hâle geldi.Şehirler, ülkeler, kıtalar arasında baş döndürücü bir hareketlilik var..
Sovyetler Birligi’nin dagilmasi dünyayi ekonomik, siyasi ve kültürel alanda yeniden sekillendirdi. 73 yil süren iki kutuplulugun yerini özel sermayenin ön planda oldugu, giderek globallesen bir dünya aldi.Sovyetlerin dagilmasi belki de en çok Türk özel sektörüne yaradi. Adriyatik’ten Çin’e siyasi ve..
Bitcoin’den Ethereum’a 100 Sirketin HikayesiBu kitabın temel taşı olan blok zincir teknolojisinin oluşumu yıllar boyunca farklı kişilerin bu alanda yaptıkları çalışmalar ve üstüne eklemeler sonucu gelişmiş ve gelişmeye devam etmektedir. Blok zincir teknolojisi sanılanın aksine, kripto para teknoloji..
Akşam yemeğiniz sofranıza nasıl geliyor? Basit gibi görünse de çetrefil bir soru. Üstelik iktisadın temelini oluşturuyor. Görünmez el, iktisatta en çok bilinen ifade; temel iktisat anlatısına göre her şeye dokunur, her şeyi yönetir, her şeye karar verir ama ne görünür ne de hissedilir. Yukarıdan, dı..
20. yüzyıl iktisadi düşüncesinin iki büyük kutbu olan Keynes ile Hayek arasındaki tartışma, devletin ekonomiye müdahalesi ile serbest piyasanın erdemleri arasındaki, günümüze kadar gelen ayrıma ışık tutuyor.1929'daki borsa krizinin tetiklediği Büyük Buhran yıllarında bu iki düşünürden dünya ekonomis..
Regülasyon İktisadı piyasa ekonomisinde etkinliğin sağlanmasına yönelik devlet müdahalelerini ya da kamusal düzenlemeleri (regülasyonları) çeşitli boyutlarıyla ele alan bir araştırma programıdır.Piyasa ekonomisinin kendinden beklenen ideal sonuçları ortaya çıkarabilmesi için mutlaka bazı düzenleyici..
Vergi devleti, vergi otoritesinin iradi, takdiri ve ihtiyari kararlar alarak vergileme yetkisini keyfî olarak kullanması ve bunun neticesinde ağır, haksız ve adaletsiz vergiler koymak suretiyle sömürüsü yapmasıdır.Çoğunluk iktidarını ele geçirip parlamentodan yasalar çıkarmak vergileme yetkisine asl..
Kapitalizm eski dünyadaki servet anlayışını sermayeye dönüştürerek önce üretim sonra da tüketim toplumunu teşvik etti. Üretimdeki fahiş artışın getirdiği Dünya Ekonomik Bunalımı’ndan sonra sermayenin halk sathına yayılması yalnız tüketimi kışkırtmakla kalmadı, aynı zamanda kaynakların nasıl kullanıl..
Alanının en yetkin akademisyeni ve hocaların hocası Jane Dutton ile iş hayatındaki merhamet konusunda önemli araştırmaları olan ve uygulama merkezlerinin yöneticiliğini yapan Monica Worline’ın beklenen kitabı nihayet elinizde. Yıllardır süren merhamet araştırmalarının sonuçları bu kitapta kapsamlı, ..