Özellikle tiyatro alaninda yaptigi çalismalariyla önemli basarilara imza atmis olan Suat Taser yalnizca tiyatro degil, gündelik hayatin her alaninda dilin önemini anlattigi Konusma Egitimi kitabiyla okurlara dilin zenginlikleri üzerine yeni dünyalar açiyor. Konusmanin dogusu, temel ilkeleri, konusma..
Prof.Dr. Dogan Aksan'in, SIIR DILI VE TÜRK SIIR DILI (Dilbilim Açisindan Bakis) adini tasiyan bu yapiti, adina siir denen insan yaratisinin çözülemeyen, kestirilemeyen kimi yönlerinin dilbilimle aydinlatilabilecegini ortaya koyuyor. Bunu yaparken de Türk siirinin örneklerinden yararlaniyor.Dilbilimc..
Dil, insana, ait oldugu gerçek dünyadan ayri ve onun kanunlarina bagli olamyan yapay bir dünya kurma ve tabiata tarihi katma imkani veren bir saymacalar sistemi ve ses-anlam iliskisi bütünüyle nedensiz olan, seslerden örülü ortak igretilemeler toplamidir. Dil sese dayalidir, dilin ham maddesi sestir..
Osmanli Türkçesi Rehberi, modern ögretim metodlarina göre hazirlanmistir. Konular, kolaydan zora dogru siralanmis ve agir gramer bilgilerine bogmadan sade bir dille anlatilmistir. Kitap bu yönüyle, kendi kendine ögrenmek isteyenler veya ders veren egitimcilerin ihtiyacini karsilayacak düzeyde temel ..
Türkiye'nin en mühim meselelerinden biri de, hiç süphesiz dil meselesidir. Onu halletmedikçe, kültür ve edebiyatla alakali diger meseleleri halletmeye imkan yoktur. Düsünce ve duygulari nesilden niseli nakletme vasitasi olan dil, her türlü kültür faaliyetinin temelidir. 'Türk Dili'nde Türkçe'nin bag..
"DIL DOKTORU, Prof. Dr. Hayati Develi'nin dergi ve gazetelerde yayimladigi yazilardan yapilmis bir seçki. Yazar, dile ve Türkçeye bir uzman olarak yaklasiyor, ancak bu yazilar bilimsel arastirma yazilari degil. Yazar, bu yazilarda Türkçe konusan, Türkçe yazan, Türkçeyi konusan ve Türkçeyi dert edine..
Türk dili ve edebiyatı sahasında yapmış olduğu çalışmaları ile Türkçeye eşsiz hizmetler sunan Ali Şir Nevayî, altısı Türkçe biri Farsça olmak üzere yazdığı yedi divan ile bütün Divan edebiyatının en başarılı ve en velut şairlerinin başında gelir. Nevayî, Bedayi‘ü’l-Bidaye ve Nevadirü’n-Nihaye adlı i..
1941’de adım attığı Türk Dil Kurumu’na otuz yıldan daha uzun bir süre, yönetim kurulu başkanlığı da dahil olmak üzere önemli hizmetler sunmuş olan Ömer Asım Aksoy, ömrünü Türkçenin gelişmesine ve Dil Devrimi’nin sağlamlaşmasına adamış bir fikir insanıdır.Dil Yanlışları-2000 Sözün Eleştirisi ise Akso..