Ilkçag insanligin sinifsiz toplumdan sinifli toplum dönemine geçtikten sonraki ilk ve en uzun çagi. Binlerce yili kapsiyor. Aslinda dayanilmaz acilarla dolu bir çag; sinifli toplumlarin en korkunç biçimi, kölelik var çünkü. Henüz bütün insanlarin insan olarak da taninmadigi yüzyillar. Ama insanoglu,..
Tarih boyunca neden bazi ülkeler güç kazanirken bazilari güç kaybetmektedir? Bu soru, tarihi anlamak açisindan oldugu kadar, yeni bir yüzyilin esigine gelmis olan günümüz dünyasini anlamak açisindan da ilgi çekicidir. Çünkü geçmisteki büyük imparatorluklar nasil serpilip gelismis ve çökmüslerse, gün..
J. M. Roberts’in gezegenimizin tarihini kayit altina aldigi eserin bu ilk cildi Afrika savanalarindaki kökenlerimizden ilk uygarliklarin dogusuna, eski imparatorluk çaglarindan tüm dünya için önemli bir dönüm noktasi olan Sanayi Devrimi’ne kadar uzanan tarihi kapsiyor. Çaglar boyu farkli uygarliklar..
BİR SÜPER GÜCÜNÜZ OLDUĞUNU BİLİYOR MUSUNUZ?Biz kimiz? Bu günlere nasıl geldik?Ve karşımıza çıkan tüm engelleri aşmamızı sağlayan şey nedir?Afrika savanlarından Grönland buzullarına kadar tüm dünyaya biz insanlar hükmediyoruz. Peki bu büyükve gizemli gücü nasıl elde ettik? Durdurulamayan İnsanlık hay..
Tarihöncesinden ilk uygarliklarin ortaya çikisina; varolusumuzun temellerinin atildigi dönemlerden insanoglunun dünyaya yayilip hükmetmesine; Avrupa’nin olusumu, Amerika’nin kesfi ve dünyanin “küçülmeye” basladigi dönemlerden “büyük” savaslara, insanoglunun dünya üzerindeki serüvenine isik tutan Kis..
Tarihin içine sığmayan, tüm coğrafyaların ötesinde, başlı başına bir medeniyet: Kudüs“14 Mart 1948 günüydü. O gün İngilizlerin Filistin’den ayrıldıklarını, Yahudilerin İsrail Devleti’nin kuruluşunu ilan ettiklerini, Arapların savaşa girdiklerini gördü. Bir ihtilaf Kutsal Toprağı alevlere boğacak ve ..
Bu kitap ürkütücü gerçekleri, kaynak ve delilleriyle ortaya koyarak haykırdığı için Batı’da yasaklandı. O yüzden hiçbir kitabevinde bulunmuyor. Kitabı okuyunca kimlerin, neden yasakladığını görecek, yasaklayanların mı yoksa yazarın mı haklı olduğuna siz karar vereceksiniz. Sadece şu kadarını hatırla..
19. YÜZYIL SİYASİ TARİHİNE DERİNLEMESİNE BİR BAKIŞFransız İhtilali’nin doğurduğu sonuçlar, insanlığın siyasal tarihi bakımından bir dönüm noktası teşkil eder. Çünkü Fransız İhtilali, ne Rönesans’ın ne de Reformasyon’un hedef almadığı bir alanda patlak vermiş ve doğrudan doğruya siyasal düzene hücum ..
Tüm Yönleriyle 20. Yüzyılın Tarihi“Günümüz dünyasını milletlerarası münasebetlerin yapısını ve niteliğini oluşturan gelişmelerin başlangıcı, 1914-18 arasında cereyan etmiş olan Birinci Dünya Savaşı'nın sonuçlarına kadar gitmektedir. Fakat Birinci Dünya Savaşı da durup dururken patlak vermiş olan bir..
Kudüs, bilinen en eski tarihinden itibaren “kutsal” kabul edilmiş, binyıllar geçse de bu konumunu hiç kaybetmemiştir. Peygamberlerle birlikte vahiy kentine dönüşen şehrin kutsiyeti bu süreçle birlikte farklı bir boyut kazanmıştır. Hz. Âdem burada mescit inşa etmiş, Tufan’dan sonra Hz. Nuh’un torunla..
Kudüs, bilinen en eski tarihinden itibaren “kutsal” kabul edilmiş, binyıllar geçse de bu konumunu hiç kaybetmemiştir. Peygamberlerle birlikte vahiy kentine dönüşen şehrin kutsiyeti bu süreçle birlikte farklı bir boyut kazanmıştır. Hz. Âdem burada mescit inşa etmiş, Tufan’dan sonra Hz. Nuh’un torunla..
Harvard Üniversitesi'nin ünlü tarih profesörü Niall Ferguson, Imparatorluk isimli bu kapsamli incelemesinde Britanya'nin nasil bir imparatorluga dönüstügünü ve modern dünyayi hangi yollarla yarattigini anlatiyor. "Bir zamanlar dünya nüfusunun kabaca dörtte birini yöneten, yeryüzünün yaklasik ayni or..