Tam 40 yılın hikâyesi bu kitap…Ama yaşanmış hikâyeler bunlar. Algılar ve illüzyonlarla karartılıp çarpıtılmaya çalışılan olayların gerçek yüzü. “Aslında ne oldu?” sorusunun cevabı. Türk siyaset ve medya dünyasından sansürsüz kesitler.250’den fazla isim var bu kitapta. Çoğu, ülkeyi yöneten ve milleti..
Bu eserde yer alan ve uzun yıllara dayanan Bediüzzaman Said Nursi araştırmalarımız bir biyografi ve kronoloji çalışması değildir. Bu eserle yıllarca Bediüzzaman’ın hayatında bilinmeyen veya yanlış anlaşılan ve ezber bozan konuları işlemeye çalıştık. Özellikle yeni yetişen nesillere yıllarca yanlış b..
Edebiyat üzerine çağlar boyunca neler düşünülmüş, edebiyattan neler beklenmiş? Bu kitap işte bu sorulara cevap arıyor. Sümerlerden başlayarak, Eski Yunan, Ortaçağlar, İslam düşünürleri, Aydınlanma, Romantik Akımlar, On dokuzuncu yüzyılın tarihsel bakış açıları, Tanzimat Dönemi, Yirminci yüzyılın yaz..
hep kitap'ın yazmayı hayatının merkezine yerleştiren, herkesin ilgisini çeken “Atölye” serisinden yazmak üzerine bir meditasyon: Bir Kuştan Öbürüne: Hayat ve Yazmak Üzerine Tavsiyeler İnandırıcı diyaloglar yazmak o kadar da zor değil. İlk taslaklarınızı, bekledikçe rengi ortaya çıkan polaroit fotoğr..
Milan Kundera'nin, kendi kurdugu roman evreninin kökenlerine indigi yapittir Roman Sanati. Yazarin, yasadiklarini yasarken anlattigi, metnin gelisimine okur kadar dahil oldugu bir evrendir onunki. Kundera'nin gözünde roman, 'yazarin bir itirafi degil, bir tuzaga dönüsen dünyada insan hayatinin kesfe..
CIA'in Soğuk Savaş sırasında kültürel propaganda yapmak için edebiyat dergileriyle iş birliği yapması, çözülememiş bir tartışmaya yol açmıştı. Peter Matthiessen, George Plimpton ve Richard Wright gibi Amerika'nın en sevilen edebiyatçılarından bazılarının itibarları, istihbarat teşkilatı için yaptıkl..
“Daha beterini tarif etmek için sarf edilen sözler:‘12 Eylül’den daha ağır,’‘12 Eylül’de bile bu kadarını yapmadılar,’‘12 Eylül hukukunu arar olduk,’ oluyor.Başlı başına, 12 Eylül’ün bir ‘çıta’ koyduğunu gösteren, onun miladî niteliğini fark ettiren kalıplar... 12 Eylül, beteriyle katlansa da, o bet..
Âsiklarimiz, milletimizin gönül yanginini, dert ve isyanini, ayni zamanda da kültür ve irfanini asirlardir dillendire gelmistir. Insanimiz, Karacaoglan, Köroglu, Dadaloglu gibi nicelerinin söyleyisleriyle acilarini dindirmeye, teselli bulmaya çalismistir.Her biri ayri bir deger olan, seslenisleriyle..
Neden bazı insanlar tüm zamanlarını çevrelerinin fotoğrafını çekerek geçirirler? Fotoğraflar neden bazı ailelerde daha göz önündeyken başka ailelerde ortada görünmez? Fotoğraflar ailemizin bilinçdışıyla ilgili neleri açığa vurur?Aile fotoğraflarını, otoportreleri, tatil, ev ve manzara fotoğraflarını..
“Kaybolan her şey bir gün mutlaka bulunur.”İşte bu kitapta tarihin tozlu raflarında kaybolan kadim sırların gün yüzüne çıkışına tanıklık edip insanlık tarihinin ve yaratılışımızın ardında yatan gizem denizinde yüzüp sırılsıklam olacağız.Atlantis Türkiye'de mi? Yerin 7 kat altında kimler yaşıyor? All..