“İki bin yıllık sansür tarihinde büyüleyici bir gezinti.”—The Financial Timesİlk Çin imparatorunun kitaplara açtığı savaştan Vatikan’ın pornografi “yasağına”, Charlie Hebdo saldırısından sosyal medyaya uygulanan baskılara dek, çatlak sesleri bastırma çabası insanlık tarihi kadar eski. Eric Berkowitz..
Bu kitabi okudugunuzda beyninizin cinsiyeti hakkinda birçok detayi ögreneceksiniz. Kadinlar ve erkekler arasindaki farklari, karsi cinsin sizi kizdiran, güldüren hatta sasirtan birçok tepkisinin nedenini anlayacaksiniz.Serkan Karaismailoglu’nun bilimsel bir o kadar da mizahi anlatimiyla Kadin Beyni ..
Termodinamikten İnternet'e yaşamımıza en fazla etkisi olan buluşlar.Fizik, dünyanın nasıl işlediğini anlamamızı sağlar fakat daha da önemlisi, fizikteki büyük buluşlar günlük yaşamı dönüştürüp değiştirmiştir. Bu buluşların nasıl yapıldığını öğrenmek, bunları yapanları daha yakından tanımak ve hayatı..
Telefon, icat edildigi dönemde anlamsiz bir oyuncak diye küçümsenmistir.Beatles’a, gitar çalan müzik gruplari döneminin sona ermek üzere oldugu söylenmistir.Sandviç, kumar bagimlisi bir Kont’un oyun sirasinda acikmasi sonucu bulunmustur.Marilyn Monroe’ya gidip nasil sekreter olunacagini ögrenmesi ta..
Patrik Svensson yılanbalığı tutmayı ku¨çu¨k yaşta babasından öğrenmişti. Baba oğul saatler bazen gu¨nlerce, birlikte ama sessizlik içinde, bilinen en gizemli yaratığın peşine du¨ştu¨ler.Doğabilimlerinde anıldığı şekliyle “yılanbalığı sorusu”, Aristoteles’ten Freud’a pek çok parlak zihnin çözmeyi den..
Ünlü fizikçi Jim Al-Khalili’nin zaman makinesine hoş geldiniz.Kendi kendini tamir eden bisikletlere, yoldan elektrik üreten sürücüsüz otomobillere, hava şartlarına göre kendini ayarlayan giysilere hazır mısınız? İlaçlarınızın sizin DNA’nıza özel tasarlandığı bir dünya mı, yoksa yaşanabilir bir uzay ..
PUBLISHERS WEEKLY ve SCIENCENET2022 Yılı En İyi Kitap ÖdülüEtrafına bir bak, insan. Ne görüyorsun?Beni elbette; gelmiş geçmiş en büyük galaksiyi, neredeyse zamanın kendisi kadar yaşlı Samanyolu’nu.Yüzyıllarca ateş başında anlattığınız mitolojik hikâyelerin konusuydum. “Teknoloji” denilen şeyi henüz ..
Uzaylılar Var mı? Cevap evetse: Neye benziyorlar? ?Nerede yaşıyorlar? ?Bilinç sahibi varlıklar mı? ?Ve şayet onlar bizi bulsa neler olurdu?Bunlar belki de bugüne kadar sorduğumuz en büyük sorular. Ünlü fizikçi, yazar ve belgesel yapımcısı Profesör Jim Al-Khalili, yanına hayatlarını gerçeği bulmaya a..
Gayet basit, Watson diye baslayan ve Watson'un tabii ya, bunu ben niye göremedim" diye hayiflanmasiyla sonlanan her bir Sherlock çözümlemesi bize sunu söyler: Sherlock Holmes insan zihninin erisilebilir sinirlari içinde isini görmektedir; karakter kurmaca da olsa, zihni mümkün olani simgeler. Peki ..
Ünlü yazar ve biyolog Sean B. Carroll'dan yaşamlarımız ve üzerinde yaşadığımız şu dünyada şansın şaşırtıcı gücüne dair heyecan verici, hayranlık uyandıran bir öykü bu.Dünya neden bu şekilde? Bizler buraya nasıl geldik? Her şeyin bir nedeni var mıdır, yoksa kimi şeyler şansa mı bırakılmıştır? Filozof..
Başka dünyalar arayışının evrendeki olağanüstü hikayesiDünya'nın İkizini Aramak, günümüze kadar gelen keşiflerin olağanüstü hikayesini anlatıyor.1995 yılında iki astronom Güneş'ten farklı bir yıldızın etrafında dönen bir gezegen olduğunu keşfederek Evren algımızın sonsuza dek değişmesine yol açtı.Bu..