Termodinamikten İnternet'e yaşamımıza en fazla etkisi olan buluşlar.Fizik, dünyanın nasıl işlediğini anlamamızı sağlar fakat daha da önemlisi, fizikteki büyük buluşlar günlük yaşamı dönüştürüp değiştirmiştir. Bu buluşların nasıl yapıldığını öğrenmek, bunları yapanları daha yakından tanımak ve hayatı..
1900’ların başlarında, Lord Kelvin fizikte artık keşfedilecek bir şey kalmadığını öne sürdü. Sadece birkaç yıl sonra, Einstein görelilik teorisiyle dünyamıza dair o güne kadar oluşmuş bilgiyi tersyüz etti. Ardından 1980’lerde Stephen Hawking kuramsal fiziğin sonuna geldiğimizi, her şeyi açıklayan te..
İŞTE BUNLAR HEP BİLİM, kitap süsü verilmiş çılgın bir bilim panayırı. Dans eden kibritler, patates delen pipetler, bükülebilen ışık, sıcak buz ve daha onlarca öğrenmesi kolay, unutması ise neredeyse imkânsız bilim numarası.Bilimin sınıflarla kısıtlı kalamayacak kadar havalı bir mevzu olduğunu bilen ..
İşte Bunlar Hep Mitoloji’ye hoş geldin! Elindeki kitap, mitoloji dünyasına ve büyüleyici hikâyelere giriş biletin!Mısır’ın her şeye gücü yeten tanrılarıyla, Eski Yunan’ın kudretli Titanlarıyla ve birbirinden gizemli canavarlar, yaratıklar, vampirlerle tanış. Gizemli Atlantis adasını ziyaret et. Önc..
Hastalık söz konusu olduğunda, bazen son yalnızca başlangıçtır. İyileşme ve nekahet sözcükleri yaşamımızın çeperinde yer alır, ta ki biz onlarla gerçek anlamda yüzleşmek zorunda kalana kadar. İyileşme yolculuğuna çıktığımızda sağlığa ve mutluluğa dönüş yolunun çoğu zaman düşündüğümüzden daha uzun ve..
Patrik Svensson yılanbalığı tutmayı ku¨çu¨k yaşta babasından öğrenmişti. Baba oğul saatler bazen gu¨nlerce, birlikte ama sessizlik içinde, bilinen en gizemli yaratığın peşine du¨ştu¨ler.Doğabilimlerinde anıldığı şekliyle “yılanbalığı sorusu”, Aristoteles’ten Freud’a pek çok parlak zihnin çözmeyi den..
Ünlü fizikçi Jim Al-Khalili’nin zaman makinesine hoş geldiniz.Kendi kendini tamir eden bisikletlere, yoldan elektrik üreten sürücüsüz otomobillere, hava şartlarına göre kendini ayarlayan giysilere hazır mısınız? İlaçlarınızın sizin DNA’nıza özel tasarlandığı bir dünya mı, yoksa yaşanabilir bir uzay ..
Ünlü Einstein Bulmacasi için bu sadece baslangiç demistik. Artik bu akil oyununu bir üst seviyeye tasimanin vakti geldi. Su ana kadar 15 baski yapan EINSTEIN BULMACASI'nin devami olan bu kitaptaki mantik bulmacalari ve felsefi zekâ oyunlari sizi fena halde sasirtmak, algilariniza meydan okumak ve dü..
PUBLISHERS WEEKLY ve SCIENCENET2022 Yılı En İyi Kitap ÖdülüEtrafına bir bak, insan. Ne görüyorsun?Beni elbette; gelmiş geçmiş en büyük galaksiyi, neredeyse zamanın kendisi kadar yaşlı Samanyolu’nu.Yüzyıllarca ateş başında anlattığınız mitolojik hikâyelerin konusuydum. “Teknoloji” denilen şeyi henüz ..
Einstein meshur bulmacasini çocukken tasarlamisti. Bes komsu ve bir balik hakkindaki bu hain problem öyle akillicaydi ki Einstein bu soruyu her elli kisiden yalnizca birinin çözebilecegini öne sürmüstü. Ama bu sadece baslangiç...Bu kitapta, simdiye dek tasarlanmis en sasirtici zihin açicilarla karsi..
Ünlü yazar ve biyolog Sean B. Carroll'dan yaşamlarımız ve üzerinde yaşadığımız şu dünyada şansın şaşırtıcı gücüne dair heyecan verici, hayranlık uyandıran bir öykü bu.Dünya neden bu şekilde? Bizler buraya nasıl geldik? Her şeyin bir nedeni var mıdır, yoksa kimi şeyler şansa mı bırakılmıştır? Filozof..
Zamanda yolculuk mümkün mü? Bu yolculuğu neden arzularız? Bütün olası dünyalar içinde en iyisi bu mu? Geçmiş değiştirilebilir mi? Sonuç, sebebi etkileyebilir mi?Tüm zamanların en iyi bilim yazarlarından biri olarak kabul edilen James Gleick’ın Zaman Yolculuğu, hem bir fantezinin edebiyattan fiziğe, ..