Farkına Bile Varmadan: Neyi Neden Yaptığımızın Bilinçdışı Nedenleri Söylediklerimizin, hissettiklerimizin ve yaptıklarımızın ne kadarı bilincimizin kontrolü altında, ne kadarı değil? Bilinçdışımızın nasıl çalıştığını tam anlamıyla kavrayabilseydik –neyi neden yaptığımızı bilseydik– kendimizi daha iy..
Lacan’ın düşüncesi psikanaliz kuramı ve pratiğini kökten bir değiştirme teşebbüsüdür aslında ya da kendi ifadesiyle Freud’a dönüş. Ancak Lacan’ın etkisi hiçbir zaman sadece psikanalizle sınırlı kalmamış ve Lacan’ın düşüncesi film çalışmalarından edebiyat eleştirisine, feminist kuramdan felsefeye kad..
1923-1997 yılları arasında yaşayan Dr. M. Tevfik Özcan İstanbul Tıp Fakültesi’nde ve Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde Prof. Mazhar Osman ve Prof. Fahrettin Kerim Gökay’ın tedrisatlarından geçerek yetişti.Daha sonra inançları ve dünya görüşüyle mesleki birikimini bağdaştırarak..
Psikoterapist ve eğitimci David Treleaven, on yıllık bir araştırmaya ve klinik deneyimlerine dayanarak, travma farkındalığı olmadan uygulanan mindfulness meditasyonunun travmatik stres semptomlarını şiddetlendirebileceğini tespit ediyor. Yaşadıkları yoğun travmalardan kurtulan kişiler, önü alınamaz ..
Bazen öyle anlar olur ki duygularımızı yönetemeyiz... Duygularımız bizi yönetir…Öfkemizle baş etmekte zorluk çeker; sevdiklerimizi kırar, incitir, sonra pişman oluruz…Kaygılarımız yaşamımızı esir alır; adım atmakta zorluk çeker, kararsızlıklar yaşarız…Sabah uyandığımızda ‘iyi bir gün geçirmeye’ niye..
Hepimiz oyunlar oynarız. İşyerinde, arkadaş ortamında, yatak odasında... Farkında bile olmadan, yıllar önce yazılmış bir senaryoya göre hareket eder ve çocukluk döneminde öğrenilenlerin insanlarla ilişkilerimize, duygusal yaşantımıza ve iş çevremize yansımalarını yaşarız. Hayatın dümeni kendi elimiz..
Olumsuz Çocukluk Deneyİmlerİ Bİzİ Nasil Hasta Eder Ve Nasil İyİleşebİlİrİzÇocuklukta deneyimlenen duygusal travmalar, ilerleyen dönemde sadece duygusal yaşantımızı şekillendirmekle kalmaz, aynı zamanda bedensel sağlığımızı ve yaşam süremizi de etkiler. Bilim insanları; aile içi kronikleşmiş kavgalar..
Gündelik yaşamlarımız o kadar zıvanadan çıkmış ve sorunlarla dolu ki hayattan keyif almayı çoğu zaman unutuyoruz. Mutlu ve huzurlu olmaya çabaladıkça, hayatımızın en önemli kısımlarını ıskalıyoruz. Yazarlar, Oxford Üniversitesi profesörü Mark Williams ve ödüllü gazeteci Danny Penman, daha az stresli..
Başkalarına, kendinize davrandığınızdan daha mı nazik davranırsınız?Çok sayıda araştırma, kendinize destekleyici bir arkadaş olmanızın faydalarını ortaya koyuyor. Bu bilimsel temelli uygulama kitabı, sizi sert özeleştirilerin ve hayata geçirilmesi mümkün olmayan standartların tuzağından kurtararak, ..
Dünyaca ünlü psikoterapist Nathaniel Branden hayat boyu gerçekleştirdiği klinik çalışmalar ve araştırmalar neticesinde, bize özsaygının zihinsel sağlığımız, kişisel gelişimimiz ve ilişkilerimiz üzerinde ne denli büyük bir önemi olduğunu anlatıyor.Özsaygı üzerine yazılmış en kapsamlı eser olan ve psi..
Stan Tatkin, sevginin ve aşkın, sinirbilim, bağlanma teorisi ve duygu regülasyonu temelinde neden ve nasıl devam ettiğini gösteren araştırma bulgularını sentezleyerek, ilişkinizi yoluna koyabilecek 10 yol gösterici prensip sunuyor. Basit mimikler ve sözcükler kullanarak, duygusal yangınları söndürme..
Bilinçsiz ve anlamsız davranış kalıpları, acaba bize ailemizdeki geçmiş jenerasyonlardan kalan bir miras mı? Psikoterapist Harriet Lerner, bu kitapta bir genogram ya da detaylı bir aile ağacı haritası oluşturmamızı ve birkaç jenerasyon öncesine kadar gitmemizi tavsiye ediyor.Ailelerimizde yaşanan bü..