ZİHNİYETİNİZ DEĞİŞİRSE TESLİM OLMAZSINIZ, TESLİM ALIRSINIZ.Tüm içsel savaşların tek sebebi kendinizi yeteri kadar tanımıyor oluşunuzdur. Kendinizi tanımaksa neye cüret ettiğinizle alakalıdır, kendinize neyi değer gördüğünüzle, neyle beslenmek ve neyi büyütmek istediğinizle ilgilidir, bir o kadar nel..
Duygularımızı sorgularken suçu kendimize atmak kolaydır; ken dimizi ve etrafımızdakileri imkânsız bir standartta tutmak. Artık farklı sorular sormaya başlamamızın zamanı geldi. Cevaplar ise aynanın ötesinde…Geçmiş travmalarımızın acısı, her ne olursa olsun kendimizi ta nımak ve aşabilmek için en güç..
Bu derinlikli çalışma, modern psikolojinin temel taşlarını oluşturan on önemli psikolog ve kuramcının eserleri üzerine yapılmış önemli bir literatür taramasıdır. Yazarlar, okuyucuları bu zengin düşünce dünyasına götürürken, her bir psikoloğun kişisel ve akademik arka planını, kendi dönemlerindeki et..
Sokratik Sorgulama, birçok yönde ve birçok amaç doğrultusunda düşünceyi yönlendirmek için kullanılabilen disiplinli bir sorgulamadır. Bu amaçlar şunları içerir: Karmaşık fikirleri araştırmak, gerçeğe ulaşmak, konuları ve sorunları açıklamak, varsayımları açığa çıkarmak, kavramları analiz etmek, bild..
Prof. Dr. M. Hakan Türkçapar’ın editörlüğünde hazırlanan ve her kitapta belli bir psikolojik soruna odaklanacak olan Hayatı Anlamak serisi, çağımızın depresyonu konu eden bu kitapla başlıyor.Bireyin kendine nasıl yardım edebileceğine yoğunlaşan bu serinin ana rengi, psikolojik bozuklukların nedenle..
Sürekli psikolojiyle meşgulüz. Yaşımız, ruh halimiz, bilinçdışımız, duygularımız, akıl sağlığımız sürekli gündemimizde. Haberler, televizyon programları, filmler ve internet psikolojiye dair iddialarla dolup taşıyor. Beynin işleyişi, medyumlar, beden-dışı deneyimler, hafıza kaybı, yalan makinesi, du..
Bu kitapta, Velizera Chervenkova üç temsili Japon psikoterapisini, Morita, Naikan ve Dohsa-hou’yu, bir taraftan sessizliğin terapötik gücüne, diğer taraftan beden-zihin ilişkisine vurgu yaparak masaya yatırıyor.Bu bilgi dolu harika kitapta, Velizera Chervenkova her bir terapi yöntemini kendi bölümle..
Hayatı daha fazla güven ve daha az korkuyla yaşamak nasıl hissettirirdi? Peki ya günlük yaşantıyı ve ruh hâlini son derece olumsuz yönde etkileyen anksiyeteye bir rehber kitapla meydan okumak? Bilişsel davranışçı terapiye dayanan Anksiyeteye Meydan Oku, anksiyetenizin nasıl kontrolden çıktığını anla..
Çocuk ve Ergen Odaklı Klinik Görüşme, bir terapistin çocukluk ve ergenlik dönemini yaşayan hastasına yaklaşımında ihtiyaç duyabileceği başlıkları bir araya getiriyor. Anne-bebek ilişkilerinin dinamiğini, nörobiyolojisini, doğum, bebeklik, ergenlik gibi kritik dönemlerdeki sancıların ruhsallığa yansı..
Patriyarki kadın ve erkeği birbirinden nasıl uzaklaştırdı? Aradaki farkı kapatma çabalarımız neden başarısız oluyor? Bilinçdışı dinamikleri anlamak neden önemli? Rüyalarımız kendimizi, ilişkilerimizi, gezegenimizi iyileştirmede bize nasıl yol gösterebilir? Bunlar bu kitapta ele alınan sorulardan bir..
Kadınların psikolojisi, kimliği, kişiliği, fıtratı, cinselliği, kişilik tipleri, ruhsal sorunları, sömürülmesi...Evlilik, annelik, kadın-erkek ilişkileri, feminizmin kadın ve toplum üzerindeki etkisi, terkedilme korkusu, modernizmin dayattığı cinsiyet rolleri, şiddet, ev kadınlığı, karşılaşılan soru..
Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Kötülük Psikolojisi ve Toksik İlişkiler adını verdiği yeni çalışmasında kötülüğün, kötücül dilin ve toksik ilişkilerin giderek yaygınlaşmasına, değer ve anlam odaklı yaşamanın yerine hayatlarımıza hakim olan anomiye dikkat çekiyor. Kötülüğün normalleşmemesi için önce onun fa..