Sir Artur Conan Doyle, yaşadığı dönemin polisiye öykülerinde, dedektiflerin olayları her zaman şansla ve sonuca nasıl ulaştığı açıklanmayan bir sonla çözmesinden kendi deyimiyle sıkılmıştı. Bu yüzden bilimsel metotları öykü üzerine aktararak ve olayları mantık silsilesine göre açıklayarak dedektif ö..
Tarihin akışını değiştirenToplumları ve insanları etkileyenYüzlerce olay olduLakin Kahramanlıklar dışındaYaşanan acıları anlatmakHep kaçınılan bölümdüBu kitapta; bugüne kadar öğretilmemiş, bilinmesi istenmemiş, tarihte yaşanan birçok olayın perde arkasında insanların yaşadığı acılar ve yıllardır biz..
Varlığının, görebildiklerinde değil, kendi benliğinde, bulamadıklarında olduğunu anlamıştı insanoğlu; kim olduğunu, yaşadıkça ve kendi benliğinde öbekleşmiş olan Sus kunluğuna taptıkça öğrenecekti.İnsanlığın, evrende yaşamaya başladığı ilk dönemden günümüze kadar kendi arayış hikâyesini farklı bir ü..
Cengiz Aytmatov, Toprak Ana romanında erkekleri askere alınan bozkırın ortasındaki bir Kırgız köyünde geride kalanların çektiği sıkıntıları anlatıyor. Eldeki yetersiz yiyeceğin muhtaç olandan başlanarak dağıtılması, dört gözle beklenen hasat zamanları, umutların hasat zamanına ertelenmesi, savaş yüz..
Dün gece, burada nasıl mesut idi! Nihal’i yanında hissettikçe bütün hayatının o beyhude hatıralarına nasıl bir nefret ve istikrah (tiksinme) fırlatıyordu! Bugün ufuk bulanmış idi, dün gecenin o parlaması bugün solgun bir iğbirar (tozlanma) sisi bırakarak uçmuş; uzak bir rüya hatırası olmuştu. Kendi ..
“Tek bir sözcük fazla değil, tek bir sözcük yanlış yerde kullanılmamış.” Neue Zürcher ZeitungJudith Hermann, aşkın ve korkunun pençesinde gerçek hayatı ıskalayan, yaşama dair planlarının sonuçsuz kalışına kederden çok melankolik bir ruh haliyle katlanan insanların duygularını yoğun atmosferli bi..
Kelebek kanadından hayatlar bilirim;Narin ve naif...Yüzyılda bir gelir gibi;Beklenen ve değerli...Ve değdi akıp giden zamana...Bu kış, yürekleriniz üşümeyecek...Çünkü; ilmek ilmek dokuduk...Bazen düğüm oldu çözdük ve yeniden başladık...Ve şükür ki bitti...Laf aramızda; Bu elbise herkesin üzerine çok..
Ahmet Hamdi Tanpınar, Abdullah Efendi’nin Rüyaları hikâyesinin tefrika duyurusunda, Türk hikâyesinin bu garip kahramanını şöyle tanıtır:“Abdullah Efendi nedir? Belki de herkeste ondan bir parça vardır. Abdullah Efendi arzuyu kendisinde öldürememiş fakat ona serbestçe de yol verememiş bir tiptir. Mel..
Bu kitabı diğerlerinden ayıran noktalardan biri, sevgisini hayvanlara cömertçe verebilenler için yazılmasıdır.Dünyamıza kendi küçük gözlerinden bakıp bize bizi anlatan Cross’un insanların dünyasındaki maceralarının mizahi bir dille anlatıldığı; dostluk, aşk ve mücadelenin eğlenceli hikâyesiSıkı bir ..
Osman Cemal Kaygılı, unutulmaz eseri Çingeneler’de İstanbul’un kenar mahallelerini olanca ıssızlığıyla anlatıyor. Çingenelerin kimler olduğu, onlara neden Çingene dendiği ve onların kendine ne dediği gibi soruların cevabını veren bu eser, bir roman olduğu kadar aynı zamanda tarihi ve sosyolojik bir ..
Cümbezin Kızı tek başına bir kadın hikâyesi değildir. Unutulan tarihe, sosyal olaylara kızlarımızın çığlıkları arasından bakıştır. Adanın parçalanışı, EOKA tohumlarının atılışı, İsrail'in kuruluşu ve kızlarımızın kayboluşunun hikâyesidir.Cümbez; adadır, Nenanne’dir, Hatice’dir, Eleni Nine’dir, Süley..