Simurg, Zal ayrılmadan Zal’a kendi tüyünden üç tane sihirli tüy verdi. Zal, zor durumda kaldığında bu tüylerden bir tanesini yakacak ve bu sayede Zal’ın darda olduğunu anlayan Simurg onun imdadına yetişecekti.Zal, Simurg’un önünde eğilerek ona teşekkür etti. Simurg beş metreyi bulan gökkuşağı renkli..
H. G. Wells’in 1895 yılında yazdığı ve bilim kurgu edebiyatında bir kırılma noktası olan Zaman Makinesi, başkahramanının gizemlerle dolu zaman yolculuğunun hikâyesidir. Victoria dönemi Londra’sında yaşayan bir bilim insanı, icat ettiği makine ile M.S. 802.701 yılına gider ve orada acıdan uzak, zaraf..
Zehra’da 19. yüzyıl sonunda İstanbul’da geçen bir aşk, nefret ve intikam öyküsü anlatılır. Suphi, yanında çalıştığı tüccarın kızı Zehra’yı önce merak ederek hayalinde kurgular, sonra bir gül bahçesinde görerek ona âşık olur. Zehra da kendisine âşık olan Suphi’ye marazi bir düşkünlükle karşılık verir..
Yeni kurulan Türkiye, Osmanlı direnişi sayesindesömürge toprağı olmaktan kurtuldu ama zihinlerimiz içinaynısını söylemek güç. Kültürümüz, geleneklerimiz, edebiyatımızve tarihimiz hepsi sömürge boyunduruğu altında ezilmeyemecbur kaldı. Şanlı tarihimiz utanç abidesine dönüştü genç vepuslu zihinlerde.A..
Öyle ki:İlhanlı Devleti’nde komutan olan Alaattin Eretna ile birlikte Doğu Türkistan’dan gelen Uygur Türkü Horasan erenlerinden Somuncu Baba, Şeyh Edebali, Dursun Fakih, Akşemsettin (Fakih Ahmet), Hacı Bayram, Hacı Bektaş, Dede Ömer, Zeynel Abidin, Hace Ahmet Yesevi 9 Ok-Uzlar, 9 tuğlu sancağın sanc..
Parti’nin dünya görüsü, onu hiç anlayamayan insanlara çok daha kolay dayatiliyordu. (...) Her seyi yutuyorlar ve hiçbir zarar görmüyorlardi çünkü tipki bir misir tanesinin bir kusun bedeninden sindirilmeden geçip gitmesi gibi, yuttuklarindan geriye bir sey kalmiyordu.George Orwell’in kült kitabi Bin..
Ferki Haydaroğlu, Avrupa’nın doğusundaki bir ülkede doğdu. Küçük bir çocukken Türkiye’ye göç etti. Türkçeyi dört yaşından sonra öğrendi. Yıllarca hep bir şeyler yazmayı istedi. Başkaları beğenmez diye yazma işini sürekli erteledi. Elinizde tuttuğunuz bu ilk kitap, işte böyle uzun süren iç çatışmanın..
Art gören kindar kâhinhangi yöne gideyim, her yönyine kendime dönerken?Hangi yön, hangi yöre,kime göre? Her erk gerici, niye?Ey köhne gök gerin, meni dök!Ey kemirgen gece,irin hem kan emdir!Yan yedi cihan,diren kadim kemaneri demir kader,dirhem dirhem öde âdem,diri diri göm kendimi derine iyice.Rahi..
Bazen çok sevdiğin bir şey imtihanın olur… Bin bir ümitle, bin bir hayalle çıktığın yolda hüsran dolar avuçlarına… Kâh kendine kızarsın kâh kendinden eksiltenlere… Unutmak istersin, canın yanar… Bırakıp gitmek istersin, ruhun yanar… Artık sevmemek istersin, kalbin yanar… Nereye gitsen seninle gelen ..