Senai Demirci'den yepyeni bir serinin dördüncü kitabıNiyetim düşüncenin patikalarında yürürken elinden tutmak Hazreti Peygamber’in.Şiirin yamaçlarında refakat etmek nefeslerine. Kaybettik. Savaşlarda yarıştıra yarıştıra kaybettik Hazreti Peygamberin[asm] vahyi hak etmek için terleyen özünü. Onlu yaş..
Bir zamanlar yoktuk, şimdiyse varız. Önce hiçbir şeydik, sonra pek çok şey olduk. Bunun ardından yeniden “hiçbir şey” olacağımızı öne sürmek akla yatkın bir açıklama değildir.İnsan için en önemli mutluluk kaynaklarından biri, ölüm ötesindeki sonsuz yaşama inanmaktır. Ahiret bilgisi, insanın -daha bu..
Kalbim; Sen, peygamberim, Kur'an'ım arasında sayıklıyorken, ruhum bir gülde, bir gemide, bir kuyuda, bir ateşteydi.Kimi zaman sabırdı adım. Kuyuların ardında karanlıktayken bile, o karanlığın içinde senin ışığının geleceğini bildiğimden sabırla beklerdim. Bir kelâm etmez, usulca beni aydınlatacağın ..
? Allah'tandır ruh, Allah ölür mü? Ölmek yok, olmak var. ? Hor görme , hor gördüğüne muhtaç olursun.? Geçmişi ve geleceği düşünmek şuan ki vakti boşa harcamaktır.? Rahmani dilek yerde kalmaz? Tabiatla olan Allah’la olur. Tabiatı okuyan Allah’ı okur.? Allah şu madde gözüyle görülmez, ilimle görülür.?..
Dua bizi nasıl özgürleştirir ve zenginleştirir?Özün Özü Dualar ve Bu Duaların Tasavvufî-Terapik EtkileriDua, özgürlüktür. Aşk gibi vazgeçilemez ve ölüm gibi kaçınılamazdır. Aşk, beşerî olsa da sonucu itibarıyla Allah’la bütünleştirdiği anda özgürleştirir. Dua, bazen Allah’ın rahmet kapısını ısrarla ..
Namaz bizi nasıl güçlü kılar ve karakterimizi nasıl geliştirir?Namazın Karakter Gelişimi Üzerindeki Olumlu EtkileriKalp Allah’a huşû ile yönelir, dil Allah’ı anar, akıl tüm dünyeviliğinden arınır, beden ile en üst düzeyde saygı gösterilir. İşte namaz, böyledir. Namaz, dünya ve ahiretle ilgili bütün ..
Öğütler veya nasihatler kitabı olan Risaletü'n-Nushiyye'de Yunus Emre, insanlara kötü bir takım düşünce, duygu, tutum ve davranışlardan nasıl kurtulanacağına dair vaz u nasihatte bulunmaktadır. Nasihatler kitabı olan bu eserde, anahtar kavramın akıl olduğu söylenebilir. Denilebilir ki, bu eser, akıl..
“Tasavvuf nedir?”“Bugünün insanina neler söyler?”“Insanin özüne ve hakikate giden manevi egitim nasildir?”Hayatin Satir Aralari, bu ve benzeri sorularin cevaplarini arayanlarla hasbihal eden bir kitap. Dervislik yasam algisinin modern zamanlarin yaralarina nasil merhem olacagini gösteriyor ve hayati..
İmam Gazâlî’nin İhyâ-u Ulûmi’d-Dîn adlı eseri, yazıldığı dönemden günümüze kadar hemen her nesil tarafından yeniden çevrildi, tekrar tekrar okundu… İbadetlerin batınî boyutlarını ele alan İhyâ’nın “ibadetler” bölümü, hassas bir çalışmayla derlenerek yeniden tercüme edildi.Çalışma sırasında tasavvûfî..
Aristokrat ve Katolik bir aile içinde yetişti. Seçkin tabakaya mensup çocukların okuduğu okullarda eğitim gördü. Profesör oldu. Sorbonne ve Ezher başta olmak üzere birçok ülkenin pek çok üniversitesinde dersler, konferanslar verdi. Fransa’nın dünya çapında en saygın bilim ve araştırma kurumu, İlmî A..
“Velîler Ordusu“ kitabinda hayati anlatilan 333 Velînin içine, “Bir“ sayisini Allah Resulüne verdikten sonra mukaddes emaneti O’ndan alip günümüze kadar getiren, O’nunla beraber 33 büyük ferd, esere bilhassa alinmamisti. Iste, Necip Fazil’in kaleminden oraya alinmayan ve hususî bir kolu, “Silsile-i ..