Yasadigimiz dünyada sihrin yeri nedir? Bizler ne kadar büyülenmisiz? Büyünün anlami nedir? Ilizyon ne kadar gerçekligimizi çalmis; dogruyu yalan, yalani dogru nasil göstermis? Israil Genelkurmay Baskani hangi projeyi koruyamadigi için görevden alindi? Sihri yapan da, yaptiran da büyük küfürdedir. Ci..
“Başkalarının gürültüsünü değil, kalbinin fısıltısını dinle...”Bu bir yolculuk.Neyin sazlıkta başlayıp neyzenin nefesiyle ruh bulduğu olgunlaşma yolculuğu...Kapıları sana açılan, sende başlayıp sende biten bir tekâmül...İlişkinde, bedeninde, zihninde ve kazancında hayatını dengelemek yolunda verdiği..
"Insanlarin tas üzerine yazdiklari yüzyillik yazilar, Allah için su üstüne yazilmis yazi gibidir."Amerika'da dogan, orada Islam'la tanisan ve halen orada yasayan, çesitli Amerikan ve Avrupa üniversitelerinde psikolojik danismanlik dalinda akademisyenlik yapan Muhyiddin Sekûr Su Üstüne Yazi Yazmak'ta..
Elinizdeki kitap çağımızda tasavvufa gönül vermiş ve sekiz asırdır sönmeyen Mevlevî çerağını dünyaya tanıtmaya azmetmiş gayret ve hizmet ehli bir kadın sûfîye, eğitim sürecine ve onun zihniyet dünyasına ışık tutuyor. Mesnevîhân Sertarîk Şefik Can Dede’nin rahle-i tedrisinde bulunmuş Hayat Nur Artıra..
"Tasavvufa Giriş", adı üzerinde bir giriş kitabı. Tasavvuf nedir, nasıl bir ilimdir ve hatta bir ilim midir, bugünün insanına neler söyler, sorularının cevaplarını arayan, bu soruları soranlarla söyleşen bir kitap. İçeriden bakan bir kitap "Tasavvufa Giriş". Bu yönüyle okuru bekleyen, akademik mesaf..
Imam-i Gazali’ nin en büyük eseri olan Ihya-u Ulum’id-din, her dönem Müslümanlar için ilk akla gelen basvuru kaynagi olmus ve bu esere büyük güven duyulmustur.Ihya-u Ulum’id-din içinde yer alan konularin her biri, eserin orjinal anlatimi asla bozulmadan, akici ve duru bir dil kullanilarak çevirisi y..
Seyh-i Ekber, saygin Ibn Arabî uzmanlarindan Prof. Dr. Mahmud Erol Kiliç'in Ibn Arabî doktrini üzerine hazirladigi kapsamli bir çalisma.Varlik nedir? Yokluk nedir? Bizim ve etrafimizdaki nesnelerin var oluslarinin hakikati nedir? Bunlar gerçekten var mi? Yoksa biz mi onlari böyle sanmaktayiz? Bizi Y..
“Karındaşım var idi adı BîcânBana tergîb ederdi derdi ey cânBilirsin yok vefâsı rûzigârınKo senden sonra pes bir yâdigârın(…)Dedim Bîcân’a imdi ben dahi gelÇü düzdüm bu kitâbı sen dahi gelBunu Türkî diline dönder imdiYayılsın İl’e şehre gönder imdi.Yazıcızâde Muhammed Efendi (ö. 855/1451) ve kardeşi..
Nefislerin Terbiyesi/Müzekki'n-Nüfus, Anadolu evliyasinin büyüklerinden Esrefoglu Rûmî'nin duru bir Türkçeyle kaleme aldigi, bir nevi Müslüman sahsiyet egitimi denilebilecek nefis terbiyesini bütün kavramlariyla ele alan, seyr ü sülûk yollarinda rehberlik eden pratik bir Islam ahlak kitabi. Yazildi..
Osmanli tasavvufunun XV-XIX. asirlar arasindaki en büyük mektebi olan ve kirktan fazla kolu ile bütün Osmanli cografyasina yayilan Halvetiyye'nin ilk merkezi Bakü, Pir-i Sânisi Seyyid Yahya Sirvanî idi. Anadolu'dan akin akin Seyyid Yahya'nin hankâhina gelen hakikat âsiklari, buradan aldiklari ilim v..
Muhammed Mustafa (s.a.v), bizim hidayet rehberimizdir, alemlere rahmettir, kainatın efendisidir, iki cihan güneşidir, üsve-i hasenedir, hayatın her devresinde, insanlığın her merhalesinde örnektir. Onun yaşadığı Asr-ı Saadet, İslam pınarının gözüdür. Pınarların gözünde sular daha berrak, daha lezzet..
Bir Zamanlar… Bir Sufi Dergâhı’nda… Bir Sufi’nin, Vecd hâlinde dile getirdikleri:Rabbin Gören Gözleriyiz Biz İlâhi ışığın pırıltıları bizim kalplerimizdedir. İlâhi ışığın insanlara yayılmasına elçilik ederiz.İçimizdeki Tanrısal Işığın sırrına erenlerdeniz. Bâtıni sırlara sahibiz biz. Rabbin yeryüzün..