Ölüler işitir mi? Ölülere Kur'an Okumak, Tevessül, İstiğase, Teberrük, Şefaat, Rabıta, Tazim, Şirk, Bidat, Allah Allah Diye Zikir, Tesbihte Taş Kullanmak, Muska Takmak, Mecaz, Tevil, İstiva Meselesi ve Cihad konularında Medine'de daha önce çıkan Selefiler ve Tasavvufçuların Görüşleri adlı eserimize ..
Erzurumlu İbrahim Hakkı’nın “Mârifetnâme”si, yazıldığı 18. yüzyıldan bu yana bütün Türk-İslâm dünyasının en çok okunan eserlerinden biri olmuştur. Bulak (Mısır), İstanbul ve Kazan’da defalarca basılan bu büyük eser, Fransızca ve Farsça’ya da çevirilerek bütün dünyada ilgiyle okunmuştur.Mârifetnâme d..
Mesnevi 1Mevlânâ’nın, Mesnevi’yi Hüsameddin Çelebi’nin ricasıyla yazmaya 1260’da başladığı, 1268’de bitirdiği söylenir. Fürüzanfar’e göre Mevlânâ kendi Mesnevi’sine şunu yazdırmıştır: “Mesnevi’yi belki ayak altına koyarak göklerin tepesine çıkmak için söyledim.”“Modern standartlara göre değerlendiri..
11. yüzyılın büyük sûfî âlimi İmam Gazâlî’nin (r.aleyh) kaleme aldığı, asırlardır İslâm dünyasında büyük bir ilgi ile okunan Kimyâ-yı Saâdet; akaidden fıkha, tasavvuftan adab-ı muaşerete kadar pek çok konuyu ayet-i kerimeler, hadis-i şerifler ve selef-i salihinin sözleriyle ele alıyor. Sade ve anlaş..
Imam-i Gazâli, insanlik tarihinde nev’i sahsina münhasir büyük bir Islam mütefekkiridir. En mühim eseri de hiç süphesiz ki IHYÂ-U ULÛMI’D-DÎN’dir. Çünkü Islam tarihinde, ne sarkta ne de garpta bu mevzuda böyle bir eser yazilmamistir. Gazâli hazretleri iki yönden yenilenmeye girismistir: a. Fe..