Geçmisini iyi bilki gelecege saglam basasın. Nereden geldigini unutma ki nereye gidecegini unutmayasın.Seyh EdebaliBirçok medeniyete ev sahipligi yapan Türkiye toprakları bunun mükafatını en güzel sekilde almasını bilmistir. Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve daha adını saymadıgımız nice medeniyet, ..
Beyoğlu için İstanbul’un kalbinin attığı yer derler…Gerçekten de kültürün, sanatın ve de eğlencenin merkezidir Beyoğlu. Başka hiçbir ilçede bu havayı asla soluyamazsınız. Sayısız kültüre tanıklık eden semt hikâyelere konu olan tarihî binaları ile sizi geçmişte derin bir yolculuğa çıkarır.İşte biz de..
Fatih; başlı başına “İstanbul” denebilecek bir ilçe. Tarihi Yarımada’nın tamamını kaplayan Fatih, adını 1453 yılında İstanbul’u fetheden Osmanlı hükümdarı Fatih Sultan Mehmed’den alıyor.Günümüze kadar ulaşabilen ahşap evleri, cami ve medreseleri ve çeşmeleri ile Osmanlı-Türk hayat tarzının ve mimari..
Bağcılar, İstanbul’un en genç ilçelerinden biri... Buna rağmen tüm sosyal ve alt yapı imkânlarıyla doya doya yaşanacak bir ilçe. Türkiye'nin 51 ilinden daha kalabalık olan Bağcılar'ın ilginç bir geçmişi var. 744.351 insana ev sahipliği yapan bu ilçe, inanılması zor, ama 1935'te 1.833 kişinin yaşadığ..
Tarihî dokusu yüksek eski binaları ile öne çıkan Beykoz, sakinlerine eşsiz manzaralar içinde yaşama imkânı sunuyor. Sakinlerine izole bir hayat vadeden Beykoz, İstanbul’un kalabalığından ve hareketli yapısından uzakta yaşamak isteyenler için ideal bir adres.Tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahi..
On dokuzuncu yüzyılın sonlarına doğru küçük bir köyden ibaret olan Ümraniye bugün İstanbul’un en kalabalık ilçelerinin başında geliyor.Ümraniye’nin gelişimi aslında İstanbul’un gelişiminden farklı değildi. Büyümenin ana sebebi göçlerdi. Osmanlı döneminde Çamlıca’nın kuzey ve doğusunda kalan bir kısı..
İstanbul’un incisi Üsküdar’ı öğrenmek istiyorsanız, bu ilçeyi karış karış ve de yaya gezmelisiniz. Önce kendinize, mütevazı bir şekilde hazırlanmış olan elinizdeki eserle bir gezi planı çizmenizi tavsiye ediyoruz. İnanın, Üsküdar'ın çoğu yerlisi bile buranın gizli hazinelerini tam olarak keşfedebilm..
Nerede bir sokak görse bakmadan edemeyen İlhan Berk, bir taşbaskısı, bir çıkma, bir labirent, bir harita olan Pera'yı okuyor; Bizans'ın uykusuz tarihinde bir "Karşıyaka" olan Pera'yı: Caddeler, Park Otel'i, gizemli parajlarıyla, bir gayya kuyusu olan Tarlabaşı'sıyla, Asmalımescit'i, Tepebaşı'sı ve i..
“Türkiye’nin güzel tabiatını, zengin kültürel yapısını, adım başındaki ilginçliklerini tanıyan ve seven bir gençliğin buradan kopması pek mümkün değildir. Hatta yurtdışına göçün kendisi bile bu yüzden geçici olabilir. Bu bakımdan Türkiye’ye dair yazılarımı özel bir bölümde topladık. Umarım sizleri g..
İnsanlığın yaptığı en büyük hata, daima görünende aradığı güzelliktir! Belki de bu yüzdendir şehirlerin insan gölgelerini hapsettikleri o büyük kuyunun sırrı… Değil mi ki birçok şehir, kendi içinde gelecek sınavını, döşünde barınan insan ile birlikte kaybeder. Ve değil mi ki birçok şehir de bağrına ..
“Her şey 19 Aralık günü G-Force Adventure WhatsApp grubuna attığım bir mesajla başladı:‘Atlantik’i geçmek isteyen var mı?’Covid salgını devam ediyordu. Aşılarımızı olmuştuk ama çok da sıkılmıştık. Bu arada ben semptomsuz Covid olmuştum. Artık normal hayata dönmeliydik.Aslında aklımda, Karayipler’e g..
Öksüz: “Tiyatroyu methederdiniz. Hakikat methe seza imiş. Çünkü eğlenilecek ve hem oyunundan mevzuundan insan istifade edebilecek.”Jocetyn: “Evet efendim… Tiyatronun icadı asıl bu maksada mebnidir. Tiyatrolar istifade ve tahsil-i edep için icat olunmuş bir eğlence mahallidir. Fakat bu istifade aktri..